Aktualno

Promocije

Novo v ponudbi

SPREMENJEN DELOVNI ČAS V MEDIKI CELJE

Petek, 3. april 2020 - 11:02

Obveščamo vas, da bo Medika CELJE od ponedeljka 6. aprila dalje obratovala po novem delovnem času in sicer od ponedeljka do petka med 7.30 in 13.30 uro.

 

V TEH IZREDNIH ČASIH, SMO VAM VES ČAS NA VOLJO

Petek, 3. april 2020 - 09:17

V TEH IZREDNIH ČASIH, SMO VAM  VES ČAS NA VOLJO

Vse naše trgovine imajo nove mobilne številke, ki bodo dosegljive tudi izven delovnega časa - zato se lahko kadarkoli obrnete na nas in na našo pomoč.

#skrbimodrugzadrugega #ostanimodoma #ostanimozdravi

 

TU SMO, ZA VAS

Četrtek, 26. marec 2020 - 12:22

Dragi obiskovalci tgovin MEDIKA,

zaradi epidemije je dostop do nekaterih prodajaln spremenjen o ziroma omejen.

Za dodatne informacije in za informacije glede pošiljanja materiala po pošti, prosim pokličite na telefonsko številko enote.

V teh izrednih razmerah je možna izdaja medicinskih pripomočkov brez prisotnosti upravičene osebe in kartice zdravstvenega zavarovanja.

 

Odpiralne čase trgovin in telefonske številke najdete na tej povezavi.

TU SMO, ZA VAS!

USPEŠNO ZAKLJUČENO IZOBRAŽEVANJE V PODJETJU VPD BLED

Petek, 20. marec 2020 - 09:36

USPEŠNO ZAKLJUČENO IZOBRAŽEVANJE V PODJETJU VPD BLED

V času od 9.2 do 7.3.2020 smo v podjetju VPD Bled na mobilnosti gostili dve dijakinji iz Poljske, ki sta pri nas opravljali praktično izobraževanje. Laura in Agata sta stari 17 let in se izobražujeta za poklic ortopedskega tehnika na Poljskem. Laura je opravljala praktično usposabljanje v poslovalnici Medica Mercator v Mariboru in Agata v poslovalnici Medica Bolnica v Mariboru. Pomagali sta pri prodaji ortopedskih izdelkov, zlaganju izdelkov na police, pomoč pri sprejemu novih produktov in sortiranju izdelkov, čiščenju, deljenju letakov itd. Dijakinji sta povedali, da sta med praktičnim izobraževanjem osvojili veliko novega znanja, se odlično razumeli s kolektivom ter bi z veseljem ostali tudi dlje časa. Hkrati sta izpostavili, da sta zelo veseli za to enkratno priložnost opravljanja prakse prav v podjetju VPD Bled, kjer sta bili tako lepo sprejeti.

 

SPREMENJEN DELOVNI ČAS VSEH TRGOVIN MEDIKA

Torek, 17. marec 2020 - 09:31

Spoštovani,

Obveščamo vas, da bodo trgovine MEDIKA od 16.3. do preklica, zaradi ukrepov upočasnjevanja širjenja virusa, delale po skrajšanem delovnem času:

MEDIKA JESENICE (stavba poleg bolnišnice)

pon-pet: 8h-14h

 

MEDIKA KRANJ (ZD Kranj)

pon: 10h-17h

tor-pet: 8h-13h

 

MEDIKA BOLNICA (UKC Maribor)

pon-pet: 8h-13h

 

MEDIKA MC TABOR

pon-pet: 9h-16h

sobote: 9h-13h

 

MEDIKA CELJE (ZD Celje)

pon-pet: 8h-12h

 

MEDIKA KOČEVJE (ZD Kočevje)

pon-pet: 8h-12h

 

MEDIKA BLED (Pot na Lisice)

pon-čet: 8h-14h

pet: 8h-12h

 

SPREMENJEN DELOVNI ČAS V MEDIKI KOČEVJE

Ponedeljek, 16. marec 2020 - 14:50

Obveščamo vas, da bo trgovina Medika KOČEVJE od ponedeljka 16.3. do petka 20.3. zaradi epidemije COVID-19 obratovala od 7. do 13. ure.

SPREMENJEN DELOVNI ČAS V MEDIKI MC TABOR

Ponedeljek, 16. marec 2020 - 11:21

Spoštovani,

Obveščamo vas, da smo z današnjim dnem, skladno s poostrenimi preventivnimi ukrepi za namen preprečevanja možnosti širjenja koronavirusa, sprejeli sklep o skrajšanju delovnega časa v trgovini MEDIKA MC TABOR.

ODPIRALNI ČAS

ponedeljek - petek: 10.00-18.00

sobota: 10.00-16.00

nedelje: zaprto

 

PREDČASNO ZAPRTJE

Petek, 13. marec 2020 - 12:53

Spoštovani,

 

Glede na trenutne razmere danes predčasno zapiramo enoti Medika UKC Maribor in Medika Kočevje in sicer ob 13.uri

 

Hvala za razumevanje

OBVESTILO ZA OBISKOVALCE TRGOVIN MEDIKA

Petek, 13. marec 2020 - 10:00

Spoštovani,

zaradi trenutne epidemiološke situacije in povečane pojavnosti okužb dihal Vas naprošamo, da v primeru znakov okužbe dihal ostanete doma, po medicinsko-tehnične pripomočke pa v naše prodajalne napotite zdravega svojca ali pokličete in vam medicinsko-tehnične pripomočke dostavimo na dom ali pošljemo po pošti.


MEDIKA BLED

04 574 5070


MEDIKA BOLNICA

02 300 2882


MEDIKA CELJE

03 543 4352


MEDIKA KRANJ

04 236 9088


MEDIKA KOČEVJE

01 893 9017


MEDIKA JESENICE

04 586 1214


MEDIKA MC TABOR MARIBOR

02 229 5246

Pripravljeni na srečanje s COVID-19? - Naravna zaščita

Ponedeljek, 2. marec 2020 - 09:32

Pripravljeni na srečanje s COVID-19? - Naravna zaščita

V informacijskem središču Zazdravje.net so s pomočjo številnih strokovnjakov in na osnovi vseh razpoložljivih informacij pripravili knjižico s kratkimi napotki za Naravno zaščito pred COVID-19 virusom.


Več na spodnji povezavi:

https://www.zazdravje.net/

Devet slovenskih podjetij na sejmu Arab Health 2020 v Dubaju

Torek, 28. januar 2020 - 14:38

Javna agencija SPIRIT Slovenija letos že tretjič organizira skupinsko sejemsko predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health 2020, ki bo med 27. in 30. januarjem 2020 potekal v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Dogodek velja za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku.

Arab Health, sejem s 45-letno tradicijo, predstavlja vodilno poslovno platformo zdravstvene oskrbe in nege na Bližnjem Vzhodu, njegov poglavitni namen pa je povezovanje proizvajalcev in ponudnikov zdravstvenih storitev z zdravstvenimi klinikami, dobavitelji in distributerji v tej regiji. V letu 2019 se je na sejmu predstavilo 4.250 razstavljavcev iz 64 držav, med njimi pod okriljem agencije tudi pet slovenskih, našteli pa so 106.500 obiskovalcev. Med osrednjimi temami letošnjega sejma bodo inovativni izdelki in rešitve v tej panogi ter izzivi in vloga digitalne transformacije v zdravstveni oskrbi, veliko pozornosti pa bo letos posvečene tudi trajnostnemu razvoju same panoge. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.arabhealthonline.com.

Pod okriljem SPIRIT Slovenija se bo na skupnem razstavnem prostoru velikosti 120 m2 predstavilo devet slovenskih podjetij,: DAGRI inženiring, d. o. o., Eurotronik Kranj, d. o. o., Iskra Medical d. o. o., Kinestica, d. o. o., Koval, d. o. o., Mediblink, d. o. o., Mesi, d. o. o., UVS Solutions, d. o. o. in VPD Bled, d. o. o. Slovenski razstavljavci udeležbo na sejmu vidijo kot dobro priložnost za predstavitev svojih izdelkov in storitev, navezovanje poslovnih stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji, obenem pa kot možnost pregleda najnovejših izdelkov in inovativnih tehnologij s področja zdravstvene oskrbe in trendov na tem področju.

V želji, da bi slovenskim podjetjem olajšala iskanje novih poslovnih partnerjev in poslovnih priložnosti na tem velikem trgu, je agencija predstavitev na letošnjem sejmu korenito nadgradila. Za promocijo sodelujočih podjetij, področja medicinske opreme, slovenskega gospodarstva ter slovenskega paviljona je poskrbela v obliki medijskih objav, novinarskih informacijskih paketov, posebnih oznak na sejmišču, ob tej priložnosti pa je pripravila tudi promocijsko brošuro vseh udeleženih podjetij Slovenia's Healthcare Solutions v elektronski in tiskani različici. 28. januarja 2020 bo na slovenskem razstavnem prostoru organiziran dogodek, na katerega so povabljeni obiskovalci sejma in drugi razstavljavci ter ostala tuja poslovna javnost. Dogodka, namenjenega mreženju med slovenskimi podjetji ter njihovimi obstoječimi in potencialnimi tujimi poslovnimi partnerji, se bo udeležil tudi Jaka Miklavčič, pooblaščeni minister na Veleposlaništvu RS v Abu Dhabiju. Slovenska podjetja pa imajo tudi možnost sodelovanja v matchmaking platformi v sklopu sejmišča, ki ponuja možnost vnaprej dogovorjenih sestankov z izbranimi podjetji.

Celotna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health bo potekala pod sloganom komunikacijske kampanje za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini Green. Creative. Smart. Kampanja izpostavlja ključne konkurenčne prednosti Slovenije na nišnih področjih zelenega in krožnega gospodarstva, sodobnih okoljskih tehnologij, mobilnosti, digitalizacije in drugih visokih tehnologij, razvoja in raziskav, znanosti ter kreativne industrije.

 

VIR: spiritslovenia.si

Odpoklic - BIBI držala za dudo

Ponedeljek, 2. december 2019 - 09:25

ODPOKLIC DRŽAL ZA DUDO BIBI

Podatki o izdelkih
Proizvajalec: Lamprecht AG, Althardstrasse 246, postfach 217, 8105 Regensdorf
Številke artiklov: 113858, 113859, 113860, 113862,113863
Distributer: VDP BLED d.o.o., Pot na Lisice 4, 4260 Bled

Vzrok odpoklica
Opravljene analize držala za dudo blagovne znamke BIBI so pokazale, da vzorec ni prestal nateznega preizkusa. Prišlo je do zloma, nastali so majhni delci, ki lahko predstavljajo tveganje za majhne otroke. Izdelki niso skladni z Zakonom o splošni varnosti proizvodov.

PREDAVANJE PROF. KOKKI-ja V LAŠKEM

Ponedeljek, 7. oktober 2019 - 10:25

V SREDO, 2. oktobra je potekalo SREČANJE IN PREDAVANJE s prof. dr. Kokki-jem iz Finske na temi :


OKREVANJE PO VADBI IN POŠKODBAH. ZAKAJ JE UPORABA TOPIČNEGA MENTOLA BOLJŠA OD LEDENE KOPELI?

NAJNOVEJŠE UGOTOVITVE O UČINKIH TOPIČNEGA MENTOLA PRI OKREVANJU, REHABILITACIJI IN UPRAVLJANJU BOLEČINE

Dogodka se je udeležilo kar nekaj oseb, večinoma fizioterapevtov. 

Predavanje je bilo zelo zanimivo, saj je dr. Kokki predstavil nove študije o učinkovitosti mentola v fazi rehabilitacije, regeneracije in bolečine. Na koncu predavanja je
stekla diskusija in debata o uporabi izdelkov ICE POWER.

  

KONGRES ŠPORTNE MEDICINE PORTOROŽ

Ponedeljek, 7. oktober 2019 - 10:14

 

S programom ICE POWER smo bil prisotni na KONGRESU ŠPORTNE MEDICINE,

ki se je odvijal med 3. in 5. oktobrom v Portorožu.

Evropski kongres športne medicine je dogodek, ki se vsaki dve leti dogaja v drugi državi.

Udeležencev je bilo okoli 450. Udeleženci so imeli zelo natrpan program v treh dvoranah.

V soboto je predaval tudi Prof. Hannu Kokki na temo Recovery after exercise and injuries. Why is topic menthol superior to ice bath?

 

 

đ

NOČNA 10-ka - TEK, KI ZDRUŽUJE IN ZABAVA

Sreda, 3. julij 2019 - 07:08

NOČNA - 10-ka že trinjastič na Bledu!

Ekipa ICE POWER je že dolgo let partner in sponzor tega velikega dogodka na Bledu! Vsem tekačem smo tudi letos nudili masaže pred in po teku. Zagotovili smo, da so najmlajši tekli v lepih majicah ter za vsakeg tekača namenili majhen vzorec hladilnega gela ICE POWER. 

Z veseljem in navdušenjem se veselimo naslednje Nočne 10-ke !

************************************************************************************************************************************************

Čeprav se nekateri izogibajo trinajstici, češ da prinaša nesrečo, pa na rekreativni tekaški prireditvi Nočna 10ka na Bledu s tem niso imeli nobenih težav. Še več, 13. izvedba nočnega teka okrog Blejskega jezera se bo v spomin zapisala kot tekaška prireditev, na kateri smo v Sloveniji dobili prva uradna državna rekorda v cestnem teku na 10 kilometrov. Lastnika rekordnega dosežka sta atleta Mitja Krevs, ki je s časom 31:51 že tretjič zmagal na Nočni 10ki, in Neja Kršinar, ki je z rezultatom 37:47 osvojila drugo mesto – zaostala je za Novozelandko Hannah Oldroyd, ki je slavila s časom 36:44. Športno-zabavne prireditve so se udeležili tekači iz kar 25 držav, znamenite vilice v cilju pa so po 12 letih nadomestile posebne medalje.

Organizator, društvo Vitezi dobrega teka, je z ugotovitvijo, da v Sloveniji sploh nimamo uradno zabeleženega državnega rekorda v cestnem teku na 10 kilometrov, na štart blejske Nočne 10ke, na kateri tekači zgolj v soju zvezd in pogledom na veličastno osvetljeni blejski grad in otok obkrožijo Blejsko jezero, pripeljal najmočnejšo zasedbo do zdaj.

Državni rekord in zmago na desetki so tako lovili aktualni državni prvak v polmaratonu Janez Mulej, aktualni državni prvak v teku na 10.000 metrov (na stezi) Matej Šturm, Mitja Krevs, v preteklosti že državni prvak v več kategorijah, med drugim tudi v maratonu, pa Primož Porenta, med drugim tudi član zmagovalne ekipe na letošnjem teku trojk (29 kilometrov), in še bi lahko naštevali.

Na štartu 13. izvedbe Nočne 10ke je stalo 1.128 tekačev in 1.060 tekačic.

Povzeto po Siol.net

https://siol.net/sportal/rekreacija/trinajstica-v-znamenju-drzavnih-rekordov-in-tujcev-tudi-na-zmagovalnem-odru-video-501433?fbclid=IwAR32Fdx5zFy7UrSxtBKSvoEYELHHCS37BVoZVkmm-lyk4Rm05tWKXs6t6lQ

 

ICE POWER NA MALEM KRAŠKEM MARATONU

Sreda, 24. april 2019 - 10:22

ICE POWER NA MALEM KRAŠKEM MARATONU 

V nedeljo, 24. marca je v Sežani potekal 19. Mali Kraški maraton. Kraški maraton je dogodek, ki iz leta v leto podira rekorde in privablja mednarodno zasedbo tekačev, ki želijo preizkusiti svojo fizično pripravljenost po zimskem premoru. Hkrati potekata tek na 21 in 10 km, vzporedno pa imajo organizirane tudi otroške teke in pohod.

Na dogodku smo bili prositni z ekipo ICE POWER, ki je nudila masaže z geli za tekače - pred in po teku. Na sedmem kilometru teka je bila tudi Ice Power hitra osvežilna točka, kjer smo s pršili  osvežili mišice tekačev.

 

 

POSTOPEK PRIDOBITVE POSEBEJ IZDELANIH ČEVLJEV

Sreda, 30. januar 2019 - 08:11

POSTOPEK PRIDOBITVE  POSEBEJ IZDELANIH ČEVLJEV

 

Pri nas lahko kot samoplačnik ali z Naročilnico za medicinski pripomoček, ki vam jo je napisal zdravnik specialist, naročite izdelavo posebej izdelanih čevljev za vsakdanjo rabo, kakor tudi športne in delovne obutve po meri.

Zdravnik specialist sme izdati Naročilnico za posebej izdelane čevlje za zavarovane osebe, ki ne morejo uporabljati serijsko izdelane obutve in za korekcijo funkcije stopala ne zadostujejo posebej izdelani ortopedski vložki.

Za pridobitev medicinskega pripomočka Posebej izdelani čevlji potrebujete veljavno Naročilnico za medicinski pripomoček.

PRVI KORAK:

Najprej se posvetujete z osebnim zdravnikom. V primeru, da zaradi zdravstvenega stanja potrebujete Posebej izdelane čevlje, vam bo osebni zdravnik izdal napotnico za pregled pri zdravniku specialistu (fiziater, ortoped, diabetolog, kirurg).

DRUGI KORAK:

Z napotnico, ki vam jo napisal osebni zdravnik, se naročite za pregled pri specialistu. Specialist ob pregledu oceni, kakšne čevlje potrebujete. Napiše vam izvid in izda Naročilnico za medicinski pripomoček, ki velja 30 dni. V roku 30 dni morate opraviti meritev, drugače veljavnost naročilnice poteče in morate veljavnost naročilnice podaljšati pri specialistu, ki jo je izdal.

TRETJI KORAK:

Z veljavno Naročilnico za medicinski pripomoček in izvidom specialista pridete v našo Specializirano prodajalno medicinskih pripomočkov, kjer vam bo čevljarski mojster opravil meritev in vam priporočal primerni model obutve. Ob tej priliki se boste dogovorili tudi za datum prevzema posebej izdelanih čevljev. Na prevzem OBVEZNO prinesite zdravstveno kartico.

 

 

Vir: https://www.cri.si/sl/medtech

 

                    Naročilnice za posebej izdelane čevlje sprejemamo v:

 

MEDIKA MC Tabor Maribor;  Ul. Eve Lovše 1, 2000 MARIBOR; tel.: 02 229 52 74

MEDIKA Jesenice, Cesta M.Tita 112, 4270 JESENICE; tel.: 04 586 12 14

MEDIKA Kranj, ZD Kranj, Gosposvetska 10a, 4000 KRANJ; tel.: 04 236 90 88

MEDIKA Kočevje, ZD Kočevje, Roška 18, 1330 KOČEVJE; tel.: 01 893 90 17

 

 

 

VSE LEPO V LETU 2019!

Sreda, 19. december 2018 - 10:41

Novo leto naj prinese vam darila,
ki
življenje bodo vam obogatila:
ljubezen, sre
čo, zdravje, blagostanje,
in uresni
čene vse vaše  sanje!

 

Da bilo bi leto pravo, da bilo bi leto zdravo,
veliko radostnih dni naj novo leto podari.

 

Srečno v letu 2019, vam želi kolektiv podjetja VPD, BLED, d.o.o.

 

 

 

 

EVROPSKI TEDEN ZMANJŠEVANJA ODPADKOV

Sreda, 14. november 2018 - 07:28

 

O EVROPSKEM TEDNU ZMANJŠEVANJA ODPADKOV

V Evropski uniji vsako leto proizvedemo več kot 2,5 milijarde ton odpadkov. Več kot 600 milijonov ton odpadkov bi lahko reciklirali ali ponovno uporabili, pa jih ne. Tako vsako leto med odpadki pristane več kot tretjina virov, kar pomeni, da izgubljamo veliko količino dragocenih virov in proizvajamo veliko preveč odpadkov.

Evropski teden zmanjševanja odpadkov bo letos potekal od 17. do 25. novembra, tokratna tema je preprečevanje nastajanja nevarnih odpadkov.

VIR

KAKO UKREPAMO V NAŠEM PODJETJU

V podjetju sledimo in razvijamo EKO projekt ze odleta 2010. Tako poskušamo skrbeti za boljšo osveščenost diabetikov o varnem rokovanju z infektivnimi odpadki.

Več si lahko preberete v spodnji zgibanki.

BREZPLAČNE MERITVE OB SVETOVNEM DNEVU SLADKORNE BOLEZNI

Ponedeljek, 12. november 2018 - 07:02

BREZPLAČNE MERITVE V PRODAJALNAH MEDIKA V SREDO, 14.11.2018

MEDIKA CELJE (ZD Celje): meritve v prodajalni med 8. in 14. uro

MEDIKA MC TABOR: meritve pred prodajalno med 10. in 14.30 uro

MEDIKA JESENICE: meritve v prodajalni med 8. in 12. uro

MEDIKA KOČEVJE (ZD Kočevje): meritve v prodajalni med 9.in 13. uro

MEDIKA KRANJ (ZD Kranj, Diabetološki center): med 8. in 12. uro

OSTALE AKTIVNOSTI V SKLOPU SVETOVNEGA DNEVA SLADKORNE BOLEZNI

- meritve sladkorja v Merkator centru v SG od 9.00 - 12.00 (Društvo diabetikov SG)

- meritve sladkorja pred INTERSPAR centrom v MS 10.00 - 13.00 (Društvo diabetikov MS)

- BOLNICA Celje v avli pri vhodu izvajajo meritve DA Celje v sodelovanju z dijaki Srednje zdravstvene šole Celje od 8.00-11.00

- ZD ŠTORE in ZD VOJNIK v sodelovanju z CKZ (centri za krepitev zdravja) v dopoldanskem času : 8.00 - 12.00

- meritve lekarna Nova Gorica, 7. 11. 2018, 15-17h

- meritve lekarna Koper, 26.11.2018. 9-11h

- meritve lekarna Šempeter, 14.11.2018, 15-17h

- meritve v ZD Grosuplje, 14.11.2018, 9-12h

- 17.11. sodelovanje in predstavitev na državnem tekmovanju iz Sladkorne bolezni (srednja zdravstvena šola Postojna) razstavni prostor

- 27.11. okrevanje DD Novo mesto v Strunjanu (predstavitev in delavnica Rossmax in MaX)

- meritve RK Novo mesto, 15.11.2018, Bršljin 9-11h

 

VABLJENI!

14.11.- SVETOVNI DAN SLADKORNE BOLEZNI

Torek, 6. november 2018 - 08:39

14. NOVEMBER - SVETOVNI DAN SLADKORNE BOLEZNI

SEJEM ARAB HEALTH 2019- Dubaj

Ponedeljek, 29. oktober 2018 - 07:41

V naslednjem letu - 2019, se predstavljamo na sejmu ARAB HEALTH DUBAI, s svojim razstavnim prostorom.

Sejem naslednje leto poteka od 28.- 31.1.2019.

Sejem velja za največji sejem medicinskih pripomočkov in sodobne tehnologije v arabskem svetu. 

SEJEM MEDICA

Četrtek, 25. oktober 2018 - 07:54

Tako kot že nekaj let se bo podjetje VPD, BLED, d.o.o. tudi letos predstavljalo na največjem sejmu medicinske opreme na svetu- MEDICA. 

Sejem Medica se odvija v Nemčiji - Dusseldorf in je največji v obsegu dvoran in obiska v Evropi. Sejem je stičišče celega sveta na področju medicinskih pripomočkov , novih tehnologij in ponudbe na tem področju.

OBIŠČITE NAS, DOBRODOŠLI !

MEDICA 2018,  HALA: 03A  / STAND NO: 3AE55

 

SEJEM EXPO PHARM- MUNCHEN

Četrtek, 25. oktober 2018 - 07:47

BILI SMO NA SEJMU EXPO PHARM , kjer smo se predsatvljali z lastno blagovno znamko 2in1., ter blagovno znamko CBD. 

KONGRES EASD

Četrtek, 25. oktober 2018 - 07:38

VPD Bled d.o.o., se vsako leto tradicionalno udeleži najbolj pomembnega mednarodnega kongresa o Diabetesu in motnji v presnovi- angl. Annual meeting of the European Association for the Study of Diabetes.

Letos je kongres potekal v Berlinu od 1.-5.10.2018, kjer smo uspešno prvič predsatvili nov merilnik MAX BT ter blagovno znamko CBD.

Kongresa se letno  udeleži med 17.000 in 18.000 udeležencev, predvsem zdravniki diabetologi. Poleg satelitskih simpozijev je program namenjen tudi proizvajalcem farmacevtskih proizvodov kot razvijalcem in proizvajalcem medicinsko tehničnih pripomočkov za samokontrolo in vodenje sladkorne bolezni.

 

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Ponedeljek, 18. junij 2018 - 14:41

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Podjetje VPD, Bled, d.o.o. objavlja kontakt pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov, imenovane v skladu z evropsko Splošno uredbo o varstvu podatkov (General Data Protection Regulation): martina.horvat@vpd.si

 

VABIMO VAS NA SEJEM SODOBNE MEDICINE

Ponedeljek, 16. april 2018 - 07:01

Vabimo vas na SEJEM SODOBNE MEDICINE

 

Zdravje je naše največje bogastvo, zato vabljeni na sejem MEDICAL, ki je namenjen strokovni in laični javnosti, bolnikom in vsem, ki skrbite za svoje zdravje in zdravje bližnjih. Spoznajte novosti s področja sodobne medicinske opreme in pripomočkov, inovativne načine odkrivanja in zdravljenja bolezni, izdelke in storitve za boljše počutje in zdrav življenjski slog. Na voljo bodo brezplačna strokovna svetovanja in številne meritve vitalnih parametrov. Prav tako boste lahko izvedeli vse o pacientovih pravicah in možnostih, ki izhajajo iz zdravstvenega zavarovanja ter o dostopnosti do sodobne, kakovostne in varne zdravstvene oskrbe.

 

Na tej povezavi najdete pomembne informacije o sejmu:

http://www.pomurski-sejem.si/index.php/sl/medical/medical

 

 

Se vidimo na sejmu MEDICAL in na našem razstavnem prostoru.

VPD, Bled, d.o.o.

POROČILO AKTIVNOSTI OB SVETOVNEM DNEVU SLADKORNIH BOLNIKOV

Sreda, 3. januar 2018 - 09:28

Letošnja tema svetovnega dneva za diabetes je bila »ženske in diabetes«

• Ena od sedmih rojstev je povezano z gestacijskim diabetesom
• Svetovno združenje za diabetes ocenjuje, da je bila v letu 2015 pri 20,9 milijonov ali 16,2 odstotka rojstev otrok pri materah prisotna nosečniška hiperglikemija.

Diabetes v številkah:
• 108 milijonov ljudi na svetu leta 1980
• 422 milijonov ljudi na svetu 2016
• 640 milijonov odraslih ljudi z diabetesom do leta 2040
• Globalna razširjenost diabetesa med starejšimi od 18 leta

V podjetju VPD, BLED, d.o.o,smo na svetovni dan sladkorne bolezni 14.11.2017, brezplačno merili  krvni sladkor v vseh svojih maloprodajnih enotah MEDIKA.

Prav tako smo izvajali meritve s sodelovanju s spodaj navedenimi lekarnami.

- Gorenjske lekarne 

- sodelovanje z Društvom diabetikov Murska Sobota

- Center za krepitev zdravja meri krvni sladkor v ZD Vojnik, ZD Štore ter ZD Celje

- meritve v avli Bolnišnice Celje

- 22. 11. 2017 - ORGANIZACIJA DOGODKA Z DRUŠTVOM DIABETIKOV CELJE- center Paracelzus

- meritve lek. Dobrovo

- meritve lek. Lucija

- meritve lek. Šempeter

- lekarna Sevnica

V naših maloprodajnih enotah MEDIKA smo na SVETOVNI DAN SLADKORNE BOLEZNI merili od 

od 8.00 - 12.00!

*Medika MC Tabor je izvedla 89 meritev sladkorja in KT in napotila štiri stranke na svetovanje k Bibi, ker so imeli povišane vrednosti sladkorja v krvi.

*Medika Celje: 28 meritev sladkorja in KT in pri promociji izdali 1kom komplet telefon+ 2in1 Micro, vzporedno so potekale meritve v avli ZD Celje in v avli Bolnice Celje.

*Medika Kočevje: 1o meritev sladkorja in KT v prodajalni in 40 meritev za DD na terenu!

*Medika bolnica MB: 8 meritev sladkorja in krvnega tlaka

*Medika Jesenica : 7 meritev sladkorja v prodajalni in v avli Splošne bolnice Jesenice

*Medika Kranj : 5 meritev sladkorja

NOV PRAVILNIK O AEROSOLNIH RAZPRŠILNIKIH

Petek, 8. december 2017 - 08:42

 

OBVESTILO: ICE POWER HLADILNI SPRAY 200 ml

 V Ur. l. RS št. 56/2017, z dne 13. 10. 2017 je bil izdan Pravilnik o spremembah Pravilnika o aerosolnih razpršilnikih, ki se začne uporabljati 12. 2. 2018.

 ICE POWER hladilni spray 200 ml je aerosolno razpršilo in medicinski pripomoček, ki  izpolnjuje zahteve standarda ISO 13485 za medicinske pripomočke.

Spodaj pripenjamo novo nalepko/deklaracijo v Slovenskem jeziku, ki je na izdelku od 6.12.2017. Ta deklaracija je skladna z novim Pravilnikom o spremembah Pravilnika o aerosolnih razpršilnikih.:

Naziv proizvoda: ICE POWER hladilni SPRAY 200 ml

Proizvajalec in dobavitelj:  Fysioline Pharma OYPoreklo: Finska, Leto vnosa v Slovenijo:2017, Uvoznik in distributer:VPD,Bled,d.o.o. Pot na Lisice 4, 4260 Bled – 080-80-91

Umiri in ublaži po udarcih, izvinih in nategih.Učinkovit pri regeneraciji mišic po športni poškodbi. Nanesite z večkratnimi curki z razdalje okoli15 cm, da nebi prišlo do ozeblin zaradi potisnega plina. Postopek ponovite po potrebi glede na bolečino.Samo za zunanjo uporabo. Izogibajte se kontaktu z očmi, sluznico in odprtimi ranami.Prodaja v lekarnah in specializiranih trgovinah z medicinsko tehničnimi pripomočki

Posoda je pod tlakom: lahko eksplodira pri segrevanju.     NEVARNO!

Posoda je pod tlakom: ne preluknjajte ali sežigajte je niti, ko je prazna. Ne pršiti proti odprtemu ognju ali drugemu viru vžiga. Hraniti zunaj dosega otrok. Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga.  Kajenje   prepovedano.Zaščititi pred sončno svetlobo. Ne izpostavljati temperaturam nad 50 °C/122 °F.  Zelo lahko vnetljiv aerosol.

ARAB HEALTH 2018- sejem DUBAI

Četrtek, 30. november 2017 - 08:22

Naš naslednji mednarodni dogodek oziroma aktivnost je sejem ARAB HEALTH 2018. 

Sejem se odvija v Dubaju od 29.1.- 1.2.2018.

Sejem v Dubaju je vedno zanimiv dogodek in stičišče različnih kultur in poslovnih modelov.

Za naše podjetje je to edinstvena priložnost, da se predstavimo s svojo blagovno znamko in rešitvami za diabetike. Več o naših blagovnih znamkah in predstavitvi za tujino najdete tukaj : http://2in1.si/

Cilj dogodka je, da navežemo poslovne stike in najdemo nove poslovne partnerje.

Več o sejmu najdete na tej povezavi. 

Vabljeni!

EVROPSKI TEDEN ZMANJŠEVANJA ODPADKOV

Ponedeljek, 20. november 2017 - 07:11

O EVROPSKEM TEDNU ZMANJŠEVANJA ODPADKOV

V Evropski uniji vsako leto zavržemo več kot 2 milijardi ton odpadkov. V Sloveniji več kot 4 milijone ton. Vsak od nas zavrže na leto več kot 400 kg odpadkov, od tega je kar petina hrane in veliko stvari, ki so še uporabne. Preprečevanje nastajanja odpadkov je v Evropski uniji in Sloveniji zato že dolgo prioriteta.

Evropska unija si z različnimi ukrepi vrsto let prizadeva spodbujati preprečevanje nastajanja odpadkov. Ena najbolj uglednih in prepoznavnih ozaveščevalnih akcij na tem področju je Evropski teden zmanjševanja odpadkov (ETZO), ki jo od leta 2009 organizira Evropska komisija s podporo programa LIFE+.

V drugi polovici novembra bodo en teden potekale aktivnosti, katerih cilj je spodbuditi razpravo o učinkoviti rabi virov in krožnem gospodarstvu ter s tem promovirati trajnostno naravnane prakse.

Akcija pozornost vsako leto nameni drugi temi: pretekli dve sta bili dematerializacija odpadkov in zmanjševanje odpadne embalaže. V okviru akcije tako vsako leto nastajajo pobude za nove načine promocije zmanjševanja odpadkov, ponovne uporabe izdelkov in recikliranja materialov.

ETZO bo letos potekal od 18. do 26. novembra, tokratna tema je ponovna uporaba predmetov.

ETZO je v Evropi izjemno uspešna akcija, saj izvaja več kot 25 tisoč komunikacijskih ukrepov v 28 državah ter vzpostavlja mrežo javnih in zasebnih akterjev, ki delujejo na področju preprečevanja odpadkov. ETZO je v letu 2014 prejel nagrado za najboljši okoljski projekt programa LIFE+, V letu 2015 pa je potekal pod pokroviteljstvom Evropskega parlamenta, kar še dodatno potrjuje pomen in razsežnost projekta.

 

14.NOVEMBER - SVETOVNI DAN SLADKORNE BOLEZNI

Petek, 10. november 2017 - 07:48

SVETOVNI DAN DIABETESA 14.11.2017 

Letošnja tema svetovnega dneva za diabetes je »ženske in diabetes«
• Ena od sedmih rojstev je povezano z gestacijskim diabetesom
• Svetovno združenje za diabetes ocenjuje, da je bila v letu 2015 pri 20,9 milijonov ali 16,2 odstotka rojstev otrok pri materah prisotna nosečniška hiperglikemija.

Diabetes v številkah:
• 108 milijonov ljudi na svetu leta 1980
• 422 milijonov ljudi na svetu 2016
• 640 milijonov odraslih ljudi z diabetesom do leta 2040
• Globalna razširjenost diabetesa med starejšimi od 18 leta

V podjetju VPD, BLED, d.o.o, bomo na svetovni dan sladkorne bolezni 14.11.2017, brezplačno merili krvni sladkor v vseh svojih maloprodajnih enotah MEDIKA.

Vabljeni, da nas obiščete!

Seznam trgovin najdete TUKAJ!

Ostale aktivnosti podjetja VPD, BLED, d.o.o. ob svetovnem dnevu sladkornih bolnikov v novembru 2017:

- sodelovanje z Društvom diabetikov Murska Sobota

- Center za krepitev zdravja meri krvni sladkor v ZD Vojnik, ZD Štore ter ZD Celje

- meritve v avli Bolnišnice Celje 

- 22. 11. 2017 - ORGANIZACIJA DOGODKA Z DRUŠTVOM DIABETIKOV CELJE- center Paracelzus

- meritve lek. Dobrovo

- meritve lek. Lucija

- meritve lek. Šempeter

- Gorenjske lekarne

-.....še drugi :-)

Na vseh lokacijah bodo meritve izvedene z našimi merilniki in našimi testnimi trakovi.

 

 

 

EASD- PORTUGALSKA

53rd annual meeting of the European Association for the Study of Diabetes

Torek, 26. september 2017 - 14:50

VPD Bled d.o.o., se vsako leto tradicionalno udeleži najbolj pomembnega mednarodnega kongresa o Diabetesu in motnji v presnovi- angl. Annual meeting of the European Association for the Study of Diabetes.

Letos je kongres potekal v Lisboni.

Kongresa se letno  udeleži med 17.000 in 18.000 udeležencev, predvsem zdravniki diabetologi. Poleg satelitskih simpozijev je program namenjen tudi proizvajalcem farmacevtskih proizvodov kot razvijalcem in proizvajalcem medicinsko tehničnih pripomočkov za samokontrolo in vodenje sladkorne bolezni.

Za naše podjetje je ta dogodek izjemnega pomena, saj nas tako neposredno približa stroki in možnosti predstavitve tehnologije njim kot v prvi v vrsti  kasneje, ko je produkt na voljo na njihovem trgu, le-tega predpisujejo pacientom.

Ključno pri vsem je, da stroka to sprejme in dobi pravilno razlago in interpretacijo o pozitivnih kot negativnih lastnostih produktov.

ICE POWER NAGRADNA IGRA FACEBOOK

MOJ NAJLJUBŠI ICE POWER IZDELEK 21.3-28.3.2017

Torek, 21. marec 2017 - 08:36

ICE POWER NAGRADNA IGRA – MOJ NAJLJUBŠI Ice Power IZDELEK

21.3 – 28.3. 2017

NAVODILA, PRAVILA in POGOJI

Ta pravila in pogoji določajo pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v nagradni igri »ICE POWER- MOJ NAJLJUBŠI Ice Power IZDELEK« ,ki jo organizira podjetje VPD, BLED, d.o.o., Pot na Lisice 4, 4260 Bled na spletnem portalu FACEBOOK ICE POWER SLOVENIJA.

SPLOŠNO

VPD, Bled, d.o.o. organizira nagradno igro ICE POWER – Moj najljubši izdelek« katera bo potekala v času od dne 21.3.2017 do vključno dne 28.3.2017, na spletnem portalu FACEBOOK- ICE POWER SLOVENIJA.

S temi pravili in pogoji VPD, Bled, d.o.o. določa pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v nagradni igri.

PRAVILA IN POGOJI

V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki DELI objavo o nagradni igri na FACEBOOKU in pod tem napiše odgovor na vprašanje, kateri izdelek ICE POWER je njihov najljubši in OZNAČI DVA PRIJATELJA, ki bi jima priporočal ta izdelek.

V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe , ki ne sprejmejo pravil nagradne igre.

Žrebanje po potekalo dne 29.3.2017 ob 9.00. Sodelujoči se komentarjem odgovora strinjajo s sodelovanjem v nagradni igri pod pogoji, navedenimi v pravilih in pogojih.

V žrebanju za nagrado ni dovoljeno sodelovati zaposlenim v podjetju VPD, Bled, d.o.o. ter njihovim ožjim družinskim članom in drugim članom, ki so vključeni v organizacijo nagradne igre.

ŽREBANJE in NAGRADA

Za izvedbo nagradne igre in nadzor nad njenim potekom ter za žrebanje nagrajenca skrbi komisija v sestavi treh članov, ki so predstavniki organizatorja.

NAGRADE:

1x ICE POWER MAGNEZIJEVA KREMA 300ml

1x ICE POWER PLUS MSM 100ml

1X ICE POWER HLADILNA KREMA 60g

V žrebanju sodelujejo vsi, ki delijo izjavo in odgovorijo pravilni odgovor, označijo dva prijatelja  in se strinjajo s pogoji nagradne igre.

O žrebanju se vodi zapisnik, ki vsebuje podatke o: datumu, uri in kraju žrebanja, navzočih osebah, poteku žrebanja ter uri zaključka žrebanja. Zapisnik podpišejo vsi člani komisije.

Izžrebance bomo poklicali po telefonu ali jih obvestili o izidu nagradne igre. V primeru, da nam ne bo uspelo navezati stika, bomo ponovili žrebanje.

Rezultati žrebanja so dokončni. Pritožba ni mogoča. Nagrad ni možno zamenjati ali jih izplačati v gotovini.

Nagrajenec se strinja, da  se njegovo ime in priimek objavita na portalu www.vpd.si.

DAVKI OD NAGRAD IN DARIL

Organizator bo obračunal in plačal akontacijo davka od osebnih prejemkov v skladu z veljavnimi predpisi. Nagrajencu se po Zakonu o dohodnini bruto vrednost nagrade všteva v davčno osnovo. Organizator nagradne igre bo izračunal akontacijo dohodnine in davčni odtegljaj odtegnil hkrati z obračunom drugega dohodka v skladu z veljavnimi predpisi. Morebitne druge davčne obveznosti bremenijo nagrajenca.

VARSTVO PODATKOV 

Organizator nagradne igre se obvezuje, da bo skrbno varoval podatke uporabnikov ter jih uporabil izključno za namen izvedbe nagradne igre. Osebne podatke bo varoval v skladu z  Zakonom o varstvu podatkov.

OSTALO

Za vsa vprašanja, ki se lahko pojavijo v zvezi z nagrado igro in niso urejena s temi navodili, daje ustrezna tolmačenja komisija.

Vse odločitve so dokončne in nanje ni možna pritožba.

Organizator nagradne igre  hrani dokumentacijo v zvezi z organizacijo in izvedbo nagradne igre na naslednji način:

Vse prejete odgovore hrani podjetje
Ime nagrajenca ne bo uporabljeno v druge namene.

KONČNE ODLOČBE

Organizator  nagradne igre lahko spreminja pogoje sodelovanja v nagradni igri. Hkrati se zavezuje, da bo na primeren način in na primernem mestu uporabnike obvestil o vsakršni spremembi oziroma dopolnitvi pravil.

Ta pravila veljajo od 21.3.2017. do 28.3.2017. V času trajanja nagradne igre so pravila na vpogled udeležencem na  www.vpd.si.

 

Svetovni dan LEDVIC 9. marec 2017

Ponedeljek, 13. marec 2017 - 08:57

SVETOVNI DAN LEDVIC – 9.marec 2017

Kronična ledvična bolezen večinoma nastane zaradi nezdravega načina življenja. Ogroženi so predvsem sladkorni bolniki, bolniki z arterijsko hipertenzijo, boleznijo srca ali ožilja, sečnimi kamni, moški s povečano prostato ljudje, katerih svojci imajo kronično ledvično bolezen, starejši od 50 let, kadilci in predebeli ljudje.

Z zgodnjim odkrivanjem lahko upočasnimo ali zaustavimo napredovanje ledvične bolezni in preprečimo nastanek ledvične odpovedi, hkrati pa tudi ohranimo zdravo srce.

Ob svetovnem dnevu so po Sloveniji potekale brezplačne meritve sladkorja in krvnega tlaka - Tudi na Vranskem, kjer so merili z merilnikom za sladkor 2in1. BASIC.

 

 

 

POMEMBNO OBVESTILO

Sreda, 15. februar 2017 - 07:28

OBVESTILO O ZAMENJAVI 

Nadgradnja programske opreme za 2in1. Sisteme

Spoštovani uporabnik /-ca merilnika,

2in1. BASIC ali 2in1. STEP

Obveščamo Vas, da je za 2in1. BASIC in 2in1. STEP merilnike potrebna nadgradnja programske opreme.  VPD, Bled, d.o.o. se je zato odločil, da vam sedanji merilnik brezplačno zamenja z novim merilnikom 2in1. BASIC z oznako  . Nov merilnik se lahko uporablja izključno z novo generacijo testnih lističev 2in1. z izboljšano tehnologijo in sestavo reagentov. Novi lističi bodo na voljo od februarja 2017, starih pa ne bo več v prometu. Na spremembe vas bodo opozarjale nove oznake na ovojnini in merilniku.

 

Nov  merilnik 2in1. BASIC z oznako  se lahko uporablja samo z novimi lističi 2in1. Če imate na zalogi še stare lističe z ustreznim rokom uporabe, jih lahko porabite s starim merilnikom, nato pa začnete meritve opravljati z novim merilnikom in novimi lističi. Stari merilnik zavrzite, da ne pride do napačne uporabe.

Nov merilnik 2in1.BASIC z oznako  boste na izdajnih mestih ob predložitvi naročilnice ZZZS ali nakupu lističev dobili brezplačno. Stari merilnik ustrezno zavrzite ali vrnite na izdajno mesto ali nam ga pošljite po pošti.

POMEMBNO OPOZORILO:

Za dodatne informacije nas pokličite na  080 8091  ali  04 574 50 70 . Lahko nam pišete na email : info@vpd.si.


 

Spoštovani uporabnik/-ca merilnika,

2in1. SMART ali 2in1. MICRO

Obveščamo Vas, da je za 2in1. SMART in 2in1. MICRO merilnike potrebna nadgradnja programske opreme .

Prosimo vas, da za nadgradnjo programske opreme naložite novo aplikacijo 2in1. Smart   ali 2in1. Micro

Vaš nadgrajeni merilnik se lahko uporablja izključno z novo generacijo  testnih lističev 2in1. z izboljšano tehnologijo in sestavo reagentov. Novi lističi bodo na voljo od februarja 2017, starih pa ne bo več v prometu.

Na spremembo vas bo opozarjala oznaka na ovojnini lističev.

Za dodatne informacije nas pokličite na  080 8091  ali 04 574 50 70 .

Lahko nam pišete na email : info@vpd.si.

Hvala za razumevanje, VPD, BLED, d.o.o.

 

Trgovine MEDIKA na portalu PRIDEM.SI

Ponedeljek, 14. november 2016 - 08:05

Trgovine MEDIKA lahko najdete tudi na spletnem portalu PRIDEM.SI

 

KAJ JE PORTAL PRIDEM.SI?

Pridem.si je prvi in edini slovenski spletni imenik, namenjen gibalno oviranim osebam. Iskalnik omogoča iskanje različnih dostopnih podjetij ali organizacij, in to po regijah, mestih ali dejavnostih. V želji, da bi gibalno oviranim osebam prihranili čas, denar in slabo voljo, pridem.si zbira lokacije najrazličnejših obratov s prilagojenim dostopom. 

POVEZAVE DO TRGOVIN MEDIKA:

Ice Power na Sejemu »Tečem« EXPO

Torek, 18. oktober 2016 - 07:50

Letos se bo linija izdelkov ICE POWER ponovno predstavljala na sejmu "TEČEM", ki poteka v sklopu LJUBLJANSKEGA MARATONA na Gorspodarskem razstavišču v Ljubljani.

Vabljeni na naš razstavni prostor, kjer si boste lahko ogledali novosti v liniji izdelkov Ice Power in izdelke tudi kupili.

 

ODPIRALNI ČAS SEJMA:

Četrtek, 27.10.2016 od 9.00 - 19.00.
Petek, 28.10.2016 od 9.00 - 19.00.
Sobota, 29.10.2016 od 9.00 - 19.00.
Nedelja, 30.10.2016 od 6.30 - 9.30.

O sejmu

http://vw-ljubljanskimaraton.si/sl/news/o-sejmu

REDBULL 400 PLANICA

Sreda, 14. september 2016 - 11:05

V soboto 17. sptembra bo potekal dogodek REDBULL 400 PLANICA, na katerem bo prisotna ICE POWER ekipa, ki bo nudila brezplačne masaže za tekmovalce.

 

Red Bull 400 v Planici je najtežja od Red Bull 400 preizkušenj in ne drži se je zastonj tudi sloves najtežje tekaške dirke na 400 metrov nasploh. Letošnja izvedba bo spet tudi rekordna v vseh pogledih - največ tekmovalcev do sedaj, največ moških in največ žensk, pa največ držav. Preko 1000 borcev s strmino se pričakuje v soboto v dolini pod Poncami.

Na štartu bo v soboto tudi veliko tujcev, zato bodo morali slovenski borci tudi letos pošteno zavihati rokave, če bodo želeli stati na stopničkah, še posebej na najvišjih. Kar 40 tekmovalcev pride na tekmo posameznikov  iz Velike Britanije, pa 37 iz Avstrije, 28 iz ZDA ... No, Slovencev bo seveda še vedno daleč največ! Kar 421 "svojih" posameznikov bomo imeli v ognju! O imenih nima smisla govoriti. Heroji bodo zopet vsi, ki bodo pritekli na vrh, še posebej tisti, ki se bodo uvrstili v finale ...

Ogled je za gledalce brezplačen.

VABLJENI!

VABILO na kongres EASD München

Petek, 9. september 2016 - 11:49

Spoštovani,

leto je naokoli in letno srečanje EASD je ponovno pred vrati. Letos poteka že 52. kongres EASD, ki je tokrat organiziran v Münchnu.

Ob tej priložnosti Vas vabimo, da nas od 12.9 - 16.9 obiščete na razstavnem prostoru G05. Letos se predstavljamo z novim in osveženim razstavnim prostorom.

Veseli bomo vašega obiska in srečanja z vami!

Nočni tek VRHNIKA

Petek, 26. avgust 2016 - 09:58

V soboto, 27. avgusta se bo odvijal NOČNI TEK na Vrhniki - rekreativni tek, ki poteka v večernih urah po ulicah Vrhnike, kar daje tekačem možnost spoznati Vrhniko pod lučmi.
Tekači lahko izbirajo med dvema dolžinama trase in sicer 5km in 10km.

Za popestritev dogajanja in v želji osveščati starše o pomembnosti gibanja, organiziramo v popoldanskem terminu šolske teke.

V sklopu Nočnega teka je tudi samostojna prireditev Vzpon na Ulovko. Start je v Športnem parku Vrhnika od koder v zaprti koloni in v skladu s CPP, pelje trasa po Tržaški cesti v smeri Horjula in se v Podčelu odcepi proti Ulovki. Od tu dalje se kolona odpre in v režimu popolne zapore ceste v dožini 4,5km pelje proti cilju na Ulovki.

 

Na dogodku bo prisotna ICE POWER EKIPA, ki bo nudila brezplačne masaže z Ice Power izdelki za vse tekmovalce.

 

VABLJENI!

FIREFIGHTER COMBAT CHALLENGE LESCE

Petek, 26. avgust 2016 - 09:55

V soboto in nedeljo 27.-28. avgusta se bo odvijal Firefighter Combat Challenge Slovenija "najtežji dve minuti v športu" Ultimativni preizkus operativnih gasilcev iz vsega sveta.

Udeleženci bodo prejeli Ice Power testerje, najboljši pa tudi nagrade.

 

VABLJENI!

 

CEBE Triatlon jeklenih Bohinj

Petek, 26. avgust 2016 - 09:43

Bliža se dogodek poletja, že 30. leto zapored - CEBE Triatlon jeklenih, ki se bo odvijal 27. avgusta.

Triatlonci bodo preveslali 8km po Bohinjskem jezeru, nato prestopili na kolo in prekolesarili 16km do parkirišča pod planino Konjščica (1300 m n.v.), odtekli 8km po najbolj strmi tekaški trasi letos preko planine Konjščice do Vodnikove koče na Velem polju (1817 m n.v).

Vsi udeleženci bodo prejeli Ice Power testerje, nakateri pa tudi Ice Power nagrade.

 

VABLJENI V BOHINJ!

 

WOTR - Wajdušna obstacle trail run

Sreda, 17. avgust 2016 - 07:26

V soboto 27. avgusta bo potekla WOTR - Wajdušna obstacle trail run - tek čez ovire v naravi in po mestu Ajdovščini.

WOTR je približno 9,5 kilometrov dolga preizkušnja, med katero se boste morali spopasti z marsikatero oviro. Te bodo vključevale pregrade, prek katerih boste plezali, cevi, skozi katere se bo potrebno plaziti, mreže, ki vas bodo lovile v svoje zanke, vrvi, po katerih bo treba napredovati, zibajoče se avtomobilske gume, bale sena, blatno »kopel«, tolmune mrzlega Hublja, mokre drsalnice… Včasih boste Tarzani, včasih vojaki. Enkrat bo potrebno ravnotežje, drugič moč, tretjič spretnost. Vedno pa timsko delo in veliko srčnosti. Pretežke ovire lahko zaobidete. Za vse bodo pripravljeni še čudoviti razgledi na Ajdovščino in Vipavsko dolino – mimo teh pa ne boste mogli.

Nagrade za udeležence bo prispeval tudi ICE POWER.

 

Vabljeni!

Tek štirih srčnih mož okoli Bohinjskega jezera 2016

Ponedeljek, 25. julij 2016 - 12:36

6. avgusta ob 10. uri se bo že devetnajsto leto zapored odvijal tradicionalni tek okoli Bohinjskega jezera. 

Prireditev bo potekala na prostoru Pod skalco, kjer bo tudi Ice Power ekipa.

Za tekače bomo nudili masaže pred in po teku, vsi udeleženci teka pa bodo dobili tudi Ice power vzorčke.

 

VABLJENI V BOHINJ! 

ICE POWER NA JUBILEJNI NOČNI 10ki 2016

Sreda, 29. junij 2016 - 09:53

 

Ice Power bo tudi letos del dogodka NOČNA 10ka, ki se b odvijal v soboto 9. julija na Bledu.

Vsi udeleženci teka bodo prejeli Ice Power testerje, na samem prizorišču ob veslaškem centru pa bo ICE POWER imel tudi razstavni prstor. 

Letošnja novost je, da bo Ice Power ekipa nudila tudi brezplačne masaže za tekače z izdelki Ice Power, ki bodo poskrbeli, da boste pred štartom dobro ogreti, po končanem teku pa za hitrejšo regeneracijo.

Vabljeni 9. julija na Bled, na ogled tega edinstvenega teka in na naš razstavni prostor.

 

ICE POWER NAGRADNA IGRA- ŠTARTNINA NOČNA DESETKA

Četrtek, 23. junij 2016 - 07:33

NAVODILA, PRAVILA in POGOJI

Ta pravila in pogoji določajo pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v nagradni igri »ICE POWER- NOČNA DESETKA – podarjamo 5 štartnin nočne 10-ke, Bled « ,ki jo organizira podjetje VPD, BLED, d.o.o., Pot na Lisice 4, 4260 Bled na spletnem portalu FACEBOOK ICE POWER SLOVENIJA

SPLOŠNO

VPD, Bled, d.o.o. organizira nagradno igro ICE POWER-pravilni odgovor« katera bo potekala v času od dne23.6.2016 do vključno dne 27.6.2016, na spletnem portalu FACEBOOK- ICE POWER SLOVENIJA.

S temi pravili in pogoji VPD, Bled, d.o.o. določa pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v nagradni igri.

PRAVILA IN POGOJI

V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki deli izjavo na FACEBOOKU in pod tem napiše odgovor na vprašanje, kateri izdelek ICE POWER je njihov najljubši in zakaj mu pomaga.

V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe , ki ne sprejmejo pravil nagradne igre.

Žrebanje po potekalo dne 27.6.2016 ob 9.00. Sodelujoči se komentarjem odgovora strinjajo s sodelovanjem v nagradni igri pod pogoji, navedenimi v pravilih in pogojih.

V žrebanju za nagrado ni dovoljeno sodelovati zaposlenim v podjetju VPD, Bled, d.o.o. ter njihovim ožjim družinskim članom in drugim članom, ki so vključeni v organizacijo nagradne igre.

ŽREBANJE in NAGRADA

Za izvedbo nagradne igre in nadzor nad njenim potekom ter za žrebanje nagrajenca skrbi komisija v sestavi treh članov, ki so predstavniki organizatorja.

5X ŠTARTNINA NOČNA 10-ka 2016 

V žrebanju sodelujejo vsi, ki delijo izjavo in odgovorijo pravilni odgovor,  in se strinjajo s pogoji nagradne igre.

O žrebanju se vodi zapisnik, ki vsebuje podatke o: datumu, uri in kraju žrebanja, navzočih osebah, poteku žrebanja ter uri zaključka žrebanja. Zapisnik podpišejo vsi člani komisije.

Izžrebance bomo poklicali po telefonu ali jih obvestili o izidu nagradne igre. V primeru, da nam ne bo uspelo navezati stika, bomo ponovili žrebanje.

Rezultati žrebanja so dokončni. Pritožba ni mogoča. Nagrad ni možno zamenjati ali jih izplačati v gotovini.

Nagrajenec se strinja, da  se njegovo ime in priimek objavita na portalu www.vpd.si.

DAVKI OD NAGRAD IN DARIL

Organizator bo obračunal in plačal akontacijo davka od osebnih prejemkov v skladu z veljavnimi predpisi. Nagrajencu se po Zakonu o dohodnini bruto vrednost nagrade všteva v davčno osnovo. Organizator nagradne igre bo izračunal akontacijo dohodnine in davčni odtegljaj odtegnil hkrati z obračunom drugega dohodka v skladu z veljavnimi predpisi. Morebitne druge davčne obveznosti bremenijo nagrajenca.

VARSTVO PODATKOV 

Organizator nagradne igre se obvezuje, da bo skrbno varoval podatke uporabnikov ter jih uporabil izključno za namen izvedbe nagradne igre. Osebne podatke bo varoval v skladu z  Zakonom o varstvu podatkov.

OSTALO

Za vsa vprašanja, ki se lahko pojavijo v zvezi z nagrado igro in niso urejena s temi navodili, daje ustrezna tolmačenja komisija.

Vse odločitve so dokončne in nanje ni možna pritožba.

Organizator nagradne igre  hrani dokumentacijo v zvezi z organizacijo in izvedbo nagradne igre na naslednji način:

Vse prejete odgovore hrani podjetje
Ime nagrajenca ne bo uporabljeno v druge namene.

KONČNE ODLOČBE

Organizator  nagradne igre lahko spreminja pogoje sodelovanja v nagradni igri. Hkrati se zavezuje, da bo na primeren način in na primernem mestu uporabnike obvestil o vsakršni spremembi oziroma dopolnitvi pravil.

Ta pravila veljajo od 23.6.2016. do 27.6.2016. V času trajanja nagradne igre so pravila na vpogled udeležencem na  www.vpd.si.

 

 

 

Izžrebanci nagradne igre - Športno srečanje diabetikov v Škofji loki

Ponedeljek, 30. maj 2016 - 07:51

Udeleženci  ŠPORTNEGA SREČANJA DIABETIKOV so sodelovali tudi v nagradni igri PODJETJA VPD Bled d.o.o.

Nagrade:

1. MICROLIFE BP A2 + ICE POWER 75ml

2. MICRLIFE termometer + ICE POWER 75ml

3. ICE POWER hladilni obliž + ICE POWER 75ml 

IZŽREBANCI SO: 

Ga. Ljudimila Gaberšek

Vreskovo 78 A

TRBOVLJE 

Ga. Irma Brence

Žirovska c. 2

SPODNJA IDRIJA 

Ga. Dragica Praper

Trg 3 A

PREVALJE


 

Čestitamo! 

TEK WINGS FOR LIFE V SODELOVANJU Z ICE POWER

Petek, 6. maj 2016 - 06:43

 

Letos je ICE POWER del zgodbe WINGS FOR LIFE. 8. MAJ 2016- ŠTART OB 13h ( Kongresni trg Ljubljana)


ICE POWER Hladilni gel bo v vrečki vsakega udeleženca, prav tako bomo na dan prireditve NUDILI MASAŽE in na 15, 20 in 25 km ponudili ICE POWER REFRESHMENT POINT s hladilnim sprejom ICE POWER SPORT SPRAY .

Se vidimo!

Ker tečemo za tiste, ki tega ne morejo.
8.Maj 2016

 

 

 

NAGRADNA IGRA-TRGOVINA MEDIKA-30.4.2016

Torek, 19. april 2016 - 11:14

PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE

Ta pravila in pogoji določajo pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v nagradni igri »ICE POWER-pravilni odgovor« , ki jo organizira podjetje VPD, BLED, d.o.o., Pot na Lisice 4, 4260 Bled na spletnem portalu FACEBOOK VPD, TRGOVINA MEDIKA.

SPLOŠNE DOLOČBE

VPD, Bled, d.o.o. organizira nagradno igro ICE POWER-pravilni odgovor« katera bo potekala v času od dne 20.04.2016 do vključno dne 30.04.2016, na spletnem portalu FACEBOOK- VPD, TRGOVINA MEDIKA.

S temi pravili in pogoji VPD, Bled, d.o.o. določa pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v nagradni igri.

 POGOJI SODELOVANJA V NAGRADNI IGRI

V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki deli izjavo na FACEBOOKU in pod tem napiše odgovor na vprašanje, koliko časa deluje hladilen učinek ICE POWER hladilnega obliža.

V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejemajo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec nagradne igre pravila sprejel s tem, ko je prebral splošna pravila in pogoje nagradne igre, ki so objavljene na spletnem portalu www.vpd.si.

POTEK NAGRADNE IGRE

Pravilno odgovori na zastavljeno vprašanje in sodeluj v žrebanju za nagrade. Aplikacija bo izbor objavila na časovnici tvojega Facebook profila. Z pravilnim odgovorom na zastavljeno vprašanje izpolnjuješ pogoje za sodelovanje v nagradni igri.

V petek, 30.04.2016 se nagradna igra konča in v torek  03.05.2016  bomo razglasili naključno izžrebane nagrajence, ki bodo prejeli nagrade.

Vsi sodelujoči se s sodelovanjem v aplikaciji strinjajo, da lahko objavimo njihovo ime iz profila s katerim ste sodelovali v nagradni igri, na Facebook straniwww.facebook. VPD, Trgovina Medika  in na spletni strani www.vpd.si .    

REZULTATI ŽREBANJA, NAGRADE IN PREVZEM  NAGRAD

Vsi nagrajenci bodo objavljeni na Facebook strani www. Facebook VPD, Trgovina Medika.  Pred izročitvijo nagrad mora organizator s strani nagrajencev v roku treh (3) dni po razglasitvi prejeti potrebne osebne podatke :Facebook uporabniško ime, ime in priimek, datum rojstva, naslov, telefonsko številko, davčno izpostavo in davčno številko.

Posredovanje vseh teh podatkov na mail (trgovina.mercator@vpd.si) ali zid FB profila  je pogoj za izročitev nagrade prejemniku.

Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrade niso prenosljive, zamenjava nagrade ni mogoča. 

Nagrada se dvigne osebno na naslovu VPD, Bled. PE MEDIKA Privoščite si zdravje, MC Maribor Tabor, Ul. Eve Lovše 1, 2000 Maribor.

NAGRADE:

Prva nagrada:

IP obliž a 5 – 1 kom

Druga nagrada:

IP MSM 200 ml – 1 kom

Tretja nagrada:

IP Sport spray 125 ml 1 kom

DAVKI IN AKONTACIJA DOHODNINE

Organizator bo obračunal in plačal akontacijo davka od osebnih prejemkov v skladu z veljavnimi predpisi. Nagrajencu se po Zakonu o dohodnini bruto vrednost nagrade všteva v davčno osnovo. Organizator nagradne igre bo izračunal akontacijo dohodnine in davčni odtegljaj odtegnil hkrati z obračunom drugega dohodka v skladu z veljavnimi predpisi. Morebitne druge davčne obveznosti bremenijo nagrajenca.

VARSTVO PODATKOV

Organizator nagradne igre se obvezuje, da bo skrbno varoval podatke uporabnikov ter jih uporabil izključno za namen izvedbe nagradne igre. Osebne podatke bo varoval v skladu z  Zakonom o varstvu podatkov.

OSTALO

Za vsa vprašanja, ki se lahko pojavijo v zvezi z nagrado igro in niso urejena s temi navodili, daje ustrezna tolmačenja komisija.

Vse odločitve so dokončne in nanje ni možna pritožba.

Organizator nagradne igre  hrani dokumentacijo v zvezi z organizacijo in izvedbo nagradne igre na naslednji način:

-          Vse prejete odgovore hrani podjetje

-          Ime nagrajenca ne bo uporabljeno v druge namene.

8.       KONČNE ODLOČBE

Organizator  nagradne igre lahko spreminja pogoje sodelovanja v nagradni igri. Hkrati se zavezuje, da bo na primeren način in na primernem mestu uporabnike obvestil o vsakršni spremembi oziroma dopolnitvi pravil.

Ta pravila veljajo od 20.04.2016. do 30.04.2016. V času trajanja nagradne igre so pravila na vpogled udeležencem na  www.vpd.si.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. MEDNARODNI SEJEM SODOBNE MEDICINE

Ponedeljek, 11. april 2016 - 10:48

POSKRBIMO ZA ZDRAVJE NA SEJMU SODOBNE MEDICINE MEDICAL!

Z največjim veseljem Vas vabimo na prvi mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL, ki ga organizira Pomurski sejem od 14.-16.4.2016  v Gornji Radgoni, v sodelovanju z združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED.

Na sejmu bomo imeli svoj razstavni prostor tudi mi. Št. razstavnega prostora: 7

7.APRIL-SVETOVNI DAN ZDRAVJA

Sreda, 6. april 2016 - 12:28

7. april 2016 – Svetovni dan zdravja

 

Letošnji svetovni dan zdravja je posvečen preventivi in zdravljenju sladkorne bolezni. Po podatkih WHO je na svetu preko 350 miljonov diabetikov, 90 % ima diabetes tipa 2, ki ga povezujejo z nezdravim življenskim slogom.

Z  zdravim prehranjevanjem, ohranjanjem nizke telesne teže in redno fizično aktivnostjo  lahko zmanjšamo tveganje za razvoj sladkorne bolezni.

Sladkorno bolezen danes uspešno zdravimo. Ker je bolezen kronična in doživljenska, je učinkovito in zavzeto vodenje bolezni ključnega pomena za preprečevanje zapletov in kvalitetno življenje.

Na svetovni dan zdravja  se tudi naše podjetje  s preventivnimi meritvami sladkorja na različnih lokacijah po Sloveniji pridružuje osveščanju o bolezni.

Nove pristope pri vodenju sladkorne bolezni s pomočjo sodobne tehnologije in pametne rešitve pod blagovno znamko Smart solutions - pametne rešitve za vse generacije  bomo  v sodelovanju s podjetjemTelemach predstavili v Mercator centru Tabor v Mariboru.

 Izvajali bomo meritve sladkorja z uporabo mobilnega telefona in prikazali  delovanje mobilnih aplikacij 2in1 smart, Inrange  in DESA.

Pridružite se nam v četrtek, 7.4.2016 od 9:00 – 12:00 ure, v Mercator centru  Tabor Maribor, pred poslovalnicama Telemacha in Medike, da skupaj premagamo diabetes.

Vljudno vabljeni !

NOVO! IGLE ZA APLICIRANJE INZULINA 2IN1.INSULIN PEN NEEDLE

Četrtek, 21. januar 2016 - 07:03

NOVO!

Igle za inzulinska peresa, blagovne znamke 2in1. INSULIN PEN NEEDLE – Verifine.

Igle so na voljo v treh različnih dimenzijah: 8mm, 6mm ter 4mm.

Igle so prevlečene s silikonom in tako zagotavljajo večje udobje.

Za večjo varnost se igla uporablja samo enkrat. Pred vsakim vbrizgavanjem se mora namestiti nova igla, da se izognemo poškodbam ali okužbam, ki jih lahko povzročijo umazane in skrhane igle.

Igle 2in1. INSULIN PEN NEEDLE –Verifine so kompatibilne z vsemi večjimi znamkami inzulinskih peres.

NOVO! 2in1.BASIC SET

Ponedeljek, 28. september 2015 - 11:11

NOV MERILNIK ZA MERJENJE SLADKORJA V KRVI!

z največjim veseljem vam sporočamo novico o našem novem merilniku za merjenje sladkorja v krvi na trgu: 2in1. BASIC SET.

Testni trakovi za merilnik 2in1. BASIC SET so enaki kot za 2in1. STEP SET.

Torej : 2in1. Step-smart glukoza lističi , a25x2.

Vabljeni na ogled naše nove spletne strani in naših novih rešitev za sladkorne bolnike!

www.2in1.si

LASTNOSTI 2in1. BASIC SET :

NOVO!

0,5mikrolitrov krvi
500 meritev spomina
7,14, 30 dnevno povprečje
Brez kodiranja
Prenos podatkov-možen
Izmet lističi
OSNOVNO PAKIRANJE:
merilnik
10 kos testni trakovi
10 kos lancete
prožilna naprava

GLAVNO SPOROČILO:

Nov
Večji
Enostaven produkt
Slovenski proizvod
Testni trakovi 2in1. SMART-STEP
USKALJEN Z NOVIMI STANDARDI ISO 15197 / 2013 – visoka kakovost!

Artikli za prijavo ZZZS-Strokovna javnost

Torek, 22. september 2015 - 07:27

Spoštovani!

V spodnji povezavi lahko najdete podatke za prijavo artiklov na Zavod za zdravstveno zavarovanje za izdajo na Naročilnice za tehnični pripomoček.

POLETNE UGODNOSTI IN AKCIJA STARO ZA NOVO!

Ponedeljek, 22. junij 2015 - 14:35

ICE POWER . Z VAMI NA DOPUSTU !

ICE POWER je s svojo linijo nepogrešljiv v potovalni lekarni. Odličen je za hlajenje in kot prva pomoč pri udarcih, bolečinah v mišicah in sklepih ter zvinih in ostalim bolečinam, ki so posledica preobremenjenosti.

ICE POWER izboljša regeneracijo in mišično napetost.

V ČASU DOPUSTOV VAM NUDIMO 15% V NAŠI SPLETNI TRGOVINI!

www.123zdravi.si

Kupite najboljše za svoje sklepe in mišice.

AKCIJA STARO ZA NOVO !

Če nam prinesete vaš stari merilnik, vam ob nakupu novega UPOŠTEVAMO 20% POPUST!

Velja za modela:

 • MICROLIFE - BP A6 AFIB
 • MICROLIFE - BPA 3 PLUS

 

http://www.123zdravi.si/microlife/merilniki-krvnega-tlaka.html

 

POVIŠAN KRVNI TLAK- SVETOVNI DAN HIPERTENZIJE 17.5.2015

Ponedeljek, 4. maj 2015 - 07:30

Letošnje sporočilo svetovnega dne hipertenzije je:
           " POZNAJTE SVOJ KRVNI TLAK "

 

V naših poslovalnicah si lahko 15.5. in 18.5. svoj krvni tlak izmerite ZASTONJ.

Prav tako si lahko v naši poslovalnicah in spletni trgovini ( www.123zdravi.si) v mesecu maju izberete svoj merilnik krvnega tlaka z 20% POPUSTOM. 

 

Vabljeni v naše poslovalnice !

DIABETIKI IN POVIŠAN KRVNI TLAK

Torek, 21. april 2015 - 07:42

SLADKORNA BOLEZEN IN VISOK KRVNI TLAK

Že dolgo je znano, da sladkorna bolezen poveča dovzetnost žilne stene za okvare povzročene s povišanim krvnim tlakom.

Obsežne epidemiološke raziskave so dokazale, da sladkorni bolniki s povišanim krvnim tlakom v primerjavi z vrstniki, ki imajo samo povišan krvni tlak brez diabetesa, doživijo dvakrat več srčnih infarktov, do štirikrat več možganskih kapi in nekajkrat več zapletov na ledvicah in arterijah spodnjih okončin. Zapleti se pojavijo že po krajšem trajanju arterijske hipertenzije in pri nižjih vrednostih krvnega tlaka kot pri ne diabetičnih vrstnikih.

Statistične analize podatkov iz teh raziskav so pokazale, da je škodljivi vpliv sladkorne bolezni enak kot sočasno pojavljanje treh drugih dejavnikov tveganja.

To pomeni, da ima normalno prehranjen diabetik statistično enako možnost, da ga bo srčni infarkt, kot njegov vrstnik, ki je čezmerno prehranjen, ima arterijsko hipertenzijo in povišan holesterol.
Povečana ogroženost pri diabetiku narekuje drugačno obravnavo povišanega krvnega tlaka.


Osnovni cilj, ki ga postavljajo Slovenske in Evropske smernice za obravnavanje arterijske hipertenzije je krvni tlak v ordinaciji pod 140/90 mm Hg.

Če imajo pacienti še sladkorno ali ledvično bolezen, potem je vaš ciljni krvni tlak okrog 130/80 mm Hg. Pri samo meritvah krvnega tlaka je le-ta normalen (normotenziven), če je nižji od 135/85 mm Hg.

Vir:www.hipertenzija.org/

Na kaj naj pazijo kupci pri nakupu merilnika za merjenje krvnega tlaka doma?


•FUNKCIJE ( spomin, trojno zaporedno merjenje, priklop na računalnik, enostavnost uporabe, zaznavanje aritmije, zaznavanje atrijske fibrilacije)
•GARANCIJA ( vsaj 5 let na merilnik in 2 leti na manšeto)
•SERVIS ( pomembna podpora stranki)
•KLINIČNA TESTIRANJA ( ESH- Evropsko združenje  za hipertenzijo, AHA- Ameriško združenje za hipertenzijo, BHS - Britansko združenje za hipertenzijo)
•VELIKOST MANŠETE PRILOŽENA MERILNIKU ( ki se mora ujemati z velikostjo nadlakti) - Jo znate izmeriti? Priporoča se manšeta univerzalne velikosti od 22 cm- 42 cm obsega nadlakti.)
•UDOBNO NAPIHOVANJE MANŠET( funkcija omogoča kontrolirano napihovanje manšete- elegantno napihovanje)

Svetovna liga za hipertenzijo ( World Hypertension League) in njihova priporočila za meritve krvnega tlaka doma najdete na tej povezavi:

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=egBmUw0Y0IE
 

NAJBOLJŠE MERILNIKE NA NAŠEM TRGU LAHKO KUPITE TUKAJ :

http://www.123zdravi.si/microlife.html

 

 

SVETOVNI DAN ZDRAVJA 7.4.2015

Petek, 3. april 2015 - 09:30

7.4. - SVETOVNI DAN ZDRAVJA
Tema Svetovnega dneva zdravja 7.4. 2015 je varnost hrane


Ker je naša preskrba s hrano vse bolj globalizirana, postaja vse bolj in bolj očitna potreba po okrepitvi sistemov za varnost živil v in med vsemi državami.


To je razlog, zakaj WHO spodbuja prizadevanja za izboljšanje varnosti preskrbe s hrano, od kmetije do krožnika (in povsod vmes), ob svetovnem dnevu zdravja, 7. aprila 2015
WHO pomaga državam preprečevati, odkrivati in se odzivati na izbruhe okužb s hrano bolezni - v skladu s Codex Alimentarius, zbirko mednarodnih živilskih standardov, smernic in kodeksov ravnanja, ki zajema vso glavno hrano in procese.
Skupaj z Organizacijo za prehrano in kmetijstvo Združenih narodov (FAO), WHO opozarja države glede nujne varnosti hrane prek mednarodne informacijske mreže.


Pet nasvetov do varne (zdrave) hrane
Varnost hrane je skupna odgovornost. Pomembno je, da deluje skupaj celotna veriga proizvodnje živil - od kmetov in proizvajalcev, prodajalcev in potrošnikov. Na primer, WHO-jevih pet nasvetov za varnejšo hrano ponuja praktične smernice za prodajalce in potrošnike za ravnanje in pripravo hrane:

Nasvet 1: Naj bo čisto

Nasvet 2: Ločeni surova in kuhana hrana

Nasvet 3: Temeljito skuhajte (specite) hrano

Nasvet 4: Hrana naj bo na primernih temperaturah

Nasvet 5: Uporaba pitne (neoporečne) vode in neoporečnih surovin.

Svetovni dan zdravja 2015 je priložnost, da se opozori ljudi, ki delajo v različnih vladnih resorjih, kmete, proizvajalce, trgovce na drobno, zdravstvene delavce - kot tudi potrošnike - o pomenu varnosti hrane ter o delu, ki jih lahko vsak od njih odigra pri zagotavljanju, da so lahko vsi prepričani, da je hrana na krožniku varna za uživanje.

Vir: www.who.int

ZA ČLANE SINDIKATA NUDIMO POPUST

Petek, 7. november 2014 - 07:47

Članom spodaj navedenih sindikatov, ponujamo -20% popust na vrednost celotnega nakupa, v vseh naših maloprodajnih enotah po celi Sloveniji.


■ Sindikatom policistov Slovenije (SPS) in
■ Svetom gorenjskih sindikatov (SGS).

 

OBROČNO ODPLAČEVANJE Z DINERS PLAČILNIMI KARTICAMI

Sreda, 15. oktober 2014 - 13:33

Cenjene stranke obveščamo, da je v vseh naših poslovalnicah možen nakup in obročno odplačevanje z Diners plačilnimi karticami.

Veselimo se vašega obiska.

Promocije v Gorenjskih lekarnah

Ponedeljek, 3. maj 2010 - 14:42
 • Promocije bomo izvajali v sodelovanju z Gorenjskimi lekarnami. Poudarek promocij bo na Microlifovih merilnikih krvnega tlaka, predstavljeni bodo tudi Microlifovi termometri, Multicarein in hladilna linija Ice Power.
 • Plan promocij je sledeč:
  • Lekarna Planina II, 8.maj - od 10h do 14h
  • Lekarna Kranj, 11.maj od 10h do 16h
  • Lekarna Radovljica, 12.maj od 11h do 16h
  • Lekarna Jesenice, 12.maj od 10h do 14h
  • Lekarna Škofja Loka, 13.maj od 9h do 13h
  • Lekarna Stražišče, 14.maj od 9h do 13h

Ugodnosti v mesecu maju

Ponedeljek, 3. maj 2010 - 07:50
 • Poleg merilnikov Microlife Vam podarimo še gratis adapeter
 • Difoprev po akcijski ceni 64,50 EUR (Poleg nogavic vsebujejo še kapsule za 30 dnevni tretma)
 • Prvi, drugi ter zadnji delovni dan Vam priznami 10% rabat (Popusti se ne seštevajo) 

Šesti svetovni dan hipertenzije, 8.maj 2010

Primerna teža-normalen krvni tlak

Petek, 30. april 2010 - 07:45
BP A 100Plus

BP A 100Plus

V letu 2010 šestič organizira sekcija za arterijsko hipertenzijo, Slovensko zdravniško društvo, Klinični oddelek za hipertenzijo in univerzitetni klinični center Svetovni dan hipertenzije.

Meritve MAXI MARKET

Petek, 16. november 2007 - 08:55

Vabimo vas na meritve KRVNEGA SLADKORJA, TRIGLICERIDOV, SKUPNEGA HOLESTEROLA in KRVNEGA TLAKA.Meritve bodo potekale v zeliščni trgovini v pasaži Maxi-marketa od 10h do 12h.

Vljudno vabljeni!

PRIPRAVA NA LJUBLJANSKI MARATON

Torek, 2. oktober 2007 - 11:50
Hitra regeneracija mišic po naporu

Hitra regeneracija mišic po naporu

 • 9.oktobra ob 16h ter13. in 20. oktobra 2007 nas najdete na PST-ju pri Koseškem bajerju na promo stojnici skupaj s podjetjem Simobil.
 • Seznanili se boste s hladilnim gelom ICE POWER, ki je namenjen profesionalnim in rekreacijskim športnikom, saj sprosti mišično napetost in pospeši cirkulacijo krvi, zmanjša otekanje in vnetje. Spoznali boste lahko tudi Telefon za dolge proge - Sony Ericsson W710i, ki omogoča dosegljivost, poslušanje glasbe in spremljanje treninga.
 • POVEZAVE

Festival za tretje življenjsko obdobje

Torek, 25. september 2007 - 07:24
 • Program festivala je namenjen vsem tistim, ki jim skrb za kakovostno življenje v tretjem življenjskem obdobju ni odveč.
 • Podjetje VPD, BLED, d.o.o. bo prisotno na Festivalu s stojnico. Lahko si boste izmerili vrednosti krvnega sladkorja, skupnega holesterola, trigliceridov in krvnega tlaka. Spoznali in ogledali si boste lahko merilce krvnega tlaka - Microlife; merilnik holesterola, krvnega sladkorja in trigliceridov - Multicare; merilnik krvnega sladkorja - Glucocrd x-meter; Nogavice za diabetike ter linijo Ice Power.  NOVOST-možnost ogleda APARATA ZA BOLJŠE SPORAZUMEVANJE.
 • 10 % popust na merilnik MULTICARE na Festivalu za tretje življenjsko obdobje
 • Spremljal Vas bo bogat strokovni, izobraževalni in kulturni program. Pridružite se nam 1. in 2. oktobra v Cankarjevem domu.
 • Prisrčno vabljeni! 

Mednarodni obrtni sejem

Ponedeljek, 27. avgust 2007 - 08:10

Prisotni bomo na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju od 12.-19. septembra 2007.

Seznanili se boste lahko z našimi proizvodi:

 

Merilnike krvnega tlaka - Microlife

 • Merilnik holesterola, sladkorja in trigliceridov - Multicare
 • Merilniki krvnega sladkorja - Glucocrd X-meter
 • Linijo proizvodov - Ice Power
 • Program za nego nog ter še mnogo več

 

Lepo vabljeni in dobrodošli!

Družabno srečanje diabetikov -Mostec

Petek, 15. junij 2007 - 12:41

Prisotni bomo na 12. družabnem srečanju diabetikov v Mostecu.

TERMIN: 16.junij 2007 od 13h dalje

Predstavili bomo:

 • aparat MultiCare za merjenje glukoze, holesterola in trigliceridov
 • Aparat Glucocard-x meter
 • Nogavice za diabetike
 • prehransko dopolnilo Zimt plus, Diabasic
 • program za nego nog
 • linijo Ice Power
 • Merilnike krvnega tlaka Microlife

 

Vljudno Vabljeni!

Merjenje krvnega sladkorja, holesterola in krvnega tlaka META RADOVLJICA

Petek, 11. maj 2007 - 11:38

Izvajali bomo meritve krvnega sladkorja in skupnega holesterola.  Brezplačno bomo izvajali meritve krvnega tlaka. Potekala bo tudi predstavitev najnovejših pripomočkov za zdravljenje sladkorne bolezni in merilcev za spremljanje krvnega tlaka.

 • LOKACIJA: META RADOVLJICA
 • TERMIN: 15.maj 2007 od 8 do 12 ure.

 

Vljudno vabljeni!!

 

Merjenje krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov in krvnega pritiska-KRANJSKI OREL

Torek, 8. maj 2007 - 11:19

Izvajali bomo meritve krvnega sladkorja, skrupnega holesterola, trigliceridov in krvnega pritiska.

 • LOKACIJA: kRANJSKI OREL- v starem delu mesta Kranj
 • TERMIN: 9.maj 2007, od 9h do 12h

 

Vljudno vabljeni!!

Merjenje krvnega sladkorja, skupnega holesterola - META Radovljica

Sreda, 11. april 2007 - 21:41

Izvajali bomo meritve skupnega holesterola in krvnega sladkorja ter imeli promocijo hladilnih gelov Ice Power, hladilnega elastičnega povoja Ice &go, Diabasica, Zimt plus ter Nogavic za diabetike.

Spremenjena lokacije PE Celje

Petek, 9. februar 2007 - 11:59
Od 15.februarja 2007 bo PE CELJE - TRGOVINA PRI SESTRI ANI poslovala le nekaj korakov stran v ZD CELJE.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

VPD d.o.o.